De Struikelboulevard wordt weer de Landréstraat en daarmee seniorvriendelijk.

Begin december tijdens de overhandiging van alle meldingen die de Stedelijke Ouderen Commissie (SOC) op haar Struikelmeldpunt had ontvangen, beloofde Wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) dat hij met de meer dan 400 meldingen aan de slag zou gaan. We zijn nu vier maanden verder en kunnen concluderen dat de gemeente niet stil heeft gezeten.

Waar mogelijk zijn direct reparaties uitgevoerd waardoor 50% van de meldingen uit de hele stad inmiddels is aangepakt. Zo ook de Landréstraat die lokaal al was omgedoopt tot De Struikelboulevard.
Over deze straat kwamen de meeste klachten binnen.
Afgelopen maandag heeft de wethouder samen met Gert van Capelleveen, voorzitter van de SOC, het startsein gegeven voor de renovatie van deze straat die hopelijk hierna weer door het leven zal gaan als de Landréstraat.

Wethouder Bredemeijer (Buitenruimte): “Als gemeente zijn we erg blij met de betrokkenheid van de SOC. De stad moet immers toegankelijk zijn voor iedereen, van jong tot oud. Meldingen van scheef liggende stoeptegels kunnen altijd gedaan worden bij het stadsdeel of via 14070. We werken nu aan een beter systeem om meldingen nog makkelijker te kunnen doen. De gemeente kijkt dan hoe we het kunnen oplossen”.

En het bleef niet allen bij woorden want de wethouder stak in de Landréstraat zelf ook de handen uit de mouwen.
Media Partner Haagse Dingen maakt hiervan deze reportage:

Over SOC:
SOC (Stedelijke Ouderen Commissie) brengt advies uit aan de gemeente over alle onderwerpen waar ouderen in de Haagse stad mee te maken hebben of krijgen. Dat kan zijn op verzoek van de gemeente of ongevraagd, op eigen initiatief. https://www.socdenhaag.nl/