Burgemeester Van Zanen bezocht wederom Loosduinen!
Tijdens dit bezoek had hij speciale aandacht voor het boek Platglas van Frans van Gaalen, beheerder van de populaire Facebookpagina Geboren in Loosduinen.

Foto: Paul Van Gaalen

Met veel belangstelling las hij de eerste verhalen en even leek het er op dat hij direct was verzonken in de verhalen.

Foto: Paul Van Gaalen

De boeken in de serie Platglas zijn stuk voor stuk een bundeling verhalen van Loosduiners over Loosduiners.
De eerste editie van het boek Platglas bestond uit verhalen die zich voornamelijk afspeelden in de periode dat de komkommers en de penen, waar Loosduinen beroemd om was, nog onder lage kassen met plat glas werden gekweekt.

Frans van Gaalen: “In de derde editie, Platglas 3, werd stil gestaan bij 75 jaar Vrijheid in Loosduinen. Hiervoor kwamen zóveel verhalen binnen dat een deel daarvan niet gepubliceerd kon worden. Inmiddels wordt er daarom hard gewerkt aan Platglas 4 waarin nog een deel aan oorlogsverhalen te lezen zal zijn en verder onvervalste andere verhalen van en door Loosduiners waar de Facebookpagina om bekend is.”

Burgemeester van Zanen heeft gevraagd of hij het voorwoord van deze 4e editie mag schrijven.
“Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen maar ik heb wel de voorwaarde gesteld dat hij dan het eerste exemplaar van Platglas 4 komt presenteren in het Loosduins museum. Die datum is direct gezet: zaterdag 6 november, ” aldus Frans.