Wie wandelt in het Westduinpark is vast liefhebber van al het natuurschoon in de duinen. Maar heeft ook iedereen aandacht voor al die mooie bloemen en bloeiwijzen die je gedurende het hele jaar tegenkomt? Monica Hoogduin bracht er 450 in beeld en zette deze op een zeer toegankelijke website. Op de website zijn de planten handig gecategoriseerd aan de hand van de kleur van de bloem of bloeiwijze.
Maar Monica Hoogduin bracht onlangs ook een boekje uit!

Zo goed als haar hele leven woonde Monica in de buurt van de kust en de Haagse duinen. Maar sinds een paar jaar wandelt zij dagelijks door het duin en liet zich verrassen door de hoeveelheid van en verscheidenheid in flora. Ze ontdekte zoveel moois dat ze besloot dit vast te leggen en in kaart te brengen met behulp van fotografie.

Natuurlijk moeten bij al die plaatjes ook namen worden gezocht en een verhaal. Determineren dus. “En dat is geen sinecure. De behoefte ontstond om alle bevindingen te delen en daarmee mensen te enthousiasmeren op pad te gaan,” aldus Monica.
De foto’s van bloeiende flora zijn gecategoriseerd aan de hand van de kleur van de bloemen en bloeiwijzen.

In de beschrijvingen is afwisseling beoogd tussen feiten en leuke weetjes. Is een plant hartstikke giftig, heeft die een geneeskrachtige werking of kun je er pastasaus van maken? Is een plant heel zeldzaam of juist heel karakteristiek voor het gebied, of misschien wel een combinatie van beiden?

Nieuwsgierig geworden?
Neem dan een kijkje op www.bloeiendwestduinpark.com.
Daar is ook informatie te krijgen over het boekje Bloeiend Westduinpark waarin zij een selectie heeft gemaakt van 150 bloeiers.
Naast mooie foto’s maakt de lezer kennis met de jaarlijkse bloeicyclus van het gebied aan de hand van een beeldend verhaal. Het boekje is te bestellen via info.bloeiendwestduinpark@gmail.com en kost €15,-