Hoe gaat het er thuis aan toe bij Ari en Loek? Gedeputeerde Meindert Stolk vertelde het de kinderen van groep 4 van basisschool De Kleine Keizer in Loosduinen. In het kader van de Kinderboekenweek las hij de leerlingen voor uit het boek ‘Hier zijn Ari en Loek’ van auteur Yvonne de Vries. Een verhaal over een ‘samengezin’ en hoe je bijvoorbeeld ineens een nieuwe broer of zus of bonusvader of bonusoma erbij hebt.

Regelmatig voorlezen aan jonge kinderen is een prima eerste aanzet tot het later zelf goed leren lezen. Wie goed leert lezen kan in zijn latere jeugd en daarna genoeg kennis opdoen en zich verder ontwikkelen. De provincie vindt het goed kunnen lezen belangrijk en ondersteunt samen met uitvoeringsorganisatie Probiblio onder meer de leesbevordering en de bestrijding van laaggeletterdheid in Zuid-Holland.


Voor Gedeputeerde Meindert Stolk was ook best een beetje spannend: “Ik heb voorgelezen aan groep 4 maar eerst mocht ik hele leuke vragen beantwoorden. Zoals hoeveel bibliotheken zijn er in Zuid-Holland? (ruim 170 locaties!) Waar ik woon (door het thema: Bij mij thuis). Wat ik precies doe (één van de zeven ‘bazen’ van de provincie) en of ik graag lees. En dat doe ik zeker. Natuurlijk lees ik veel voor mijn werk, maar ook thuis of op vakantie een boek lezen vind ik ontspannend. Hopelijk heb ik mijn liefde voor het lezen een beetje kunnen overdragen. Het was in ieder geval een ontzettend leuk bezoek”, aldus Gedeputeerde Stolk.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Loosduinen de aandacht trekt van de Provincie Zuid-Holland. Eerder dit jaar was er hoog bezoek van de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit en onlangs nog brachten Zuid-Hollandse Statenleden een bezoek aan Ockenburgh.