We hebben er weer een prachtig boek bij in Loosduinen Ockenburghse fantasieën.
Het boek is een bloemlezing uit de columns die August Verdonck de afgelopen 3 jaar schreef voor Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh. De auteur is vrijwilliger in de tuin van de Buitenplaats Ockenburgh. Tessa Marcus, ook een van de enthousiaste vrijwilligers, maakte pakkende illustraties bij enkele verhalen.

In de Ockenburghse fantasieën wordt de lezer op een heel bijzondere wijze meegenomen in de flora en fauna die de buitenplaats rijk is. De bladeren van de kardoen, een struise tot de familie van de artisjok behorende plant, blijken in een klooster in het Italië van de Decameron door een moeder-overste als martelwerktuig te worden gehanteerd. Diezelfde kardoen is anno 2023 geen onbekende in ons hof. Een ander verhaal serveert je de aardpeer (topinamboer) die je confronteert met indianenstammen in het grensgebied van Canada en Trumpmenië. Overbodig te vermelden dat ook deze aardpeer met zijn mooie gele bloemen de tuin van de buitenplaats siert. En dan zijn er ook de vaste bezoekers zoals de vos en het roodborstje die acte de presence geven. De auteur veroorlooft zich ook uitstapjes naar het Belgisch-Nederlands grensgebied van zijn jeugd met daarin bijvoorbeeld de lupine.

Tessa Marcus voorzag enkele verhalen van pakkende illustraties en zij behoort net als de auteur tot het enthousiaste legioen vrijwilligers die van Ockenburgh  zo’n  unieke buitenplaats maken. Gegarandeerd zul je deze locatie in Loosduinen, op de grens tussen Den Haag en het Westland, met andere ogen gaan bekijken.   

Het boek is te koop voor € 12,50 en te bestellen via Uitgeverij d’AelwertgheArendt  laarmans@xs4all.nl 
De opbrengst komt ten goede aan Buitenplaats Ockenburgh