Om de overlast door meeuwen, vooral tijdens de broedperiode, zoveel mogelijk te voorkomen, biedt de gemeente ook dit jaar weer gratis de stevige gele vuilniszakken aan.

Meeuwen kunnen die zakken minder makkelijk openpikken dan de reguliere zakken. Inwoners kunnen de zakken tot 1 oktober ophalen, zo maakte de gemeente dinsdag bekend.

De gele zakken zijn alleen bedoeld voor wijken waar het huisvuil nog in vuilniszakken wordt opgehaald.

Bewoners en ondernemers kunnen de zakken (1 rol per keer) ophalen bij het Haags Informatiecentrum in het stadhuis, het Informatie- en Hulppunten op de stadsdeelkantoor Loosduinen,

De stad is volgens de gemeente de ideale plek voor meeuwen om voedsel te vinden. Veel vogels wachten rustig af tot het vuilnis op straat wordt gezet. Bewust omgaan door inwoners met afval vermindert de overlast van meeuwen, aldus de woordvoerster.

De gemeente roept daarom inwoners op om, waar mogelijk, altijd ondergrondse afvalcontainers te gebruiken en afvalzakken er nooit naast te plaatsen. Zijn er geen ondergrondse vuilcontainers beschikbaar, dan kunnen de gele vuilniszakken worden gebruikt.