Loosduiners hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is de verkoop gestart van de derde editie van het boek Platglas.

De boeken in de serie Platglas zijn stuk voor stuk een bundeling verhalen van Loosduiners over Loosduiners.
De eerste editie van het boek Platglas bestond uit verhalen die zich voornamelijk afspeelden in de periode dat de komkommers en de penen, waar Loosduinen beroemd om was, nog onder lage kassen met plat glas werden gekweekt.
In deze derde editie, Platglas 3, wordt stil gestaan bij 75 jaar Vrijheid in Loosduinen.

Speciaal voor deze editie zijn zeer veel oorlogsverhalen van Loosduiners verzameld.
“Het waren hartverwarmende en soms ook hartverscheurende verhalen die ik binnen kreeg en waardoor ik bij het samenstellen van het boek niet altijd droog heb weten te houden. Het zijn wel verhalen die doorverteld moeten worden aan de volgende generaties”, aldus de auteur Frans van Gaalen.

Frans van Gaalen, zelf een geboren Loosduiner, verzamelt als een ware chroniqueur verhalen uit de door hem geïnitieerde Facebookgroep ‘Geboren in Loosduinen’ die inmiddels al ruim 5000 leden telt.

Het eerste exemplaar van deze derde editie van Platglas werd aangeboden aan Michel Rogier, Loosduiner en voorzitter van  Stichting Nationale Herdenking ’s Gravenhage.

Platglas 3 is net als de eerdere edities een prachtig boek geworden met 62 verhalen en meer dan 150 foto’s.
Met deze warme, puur Loosduinse verhalen heeft Frans van Gaalen wederom een boek kunnen samenstellen, dat elke Peenbuiker in zijn of haar bezit zou moeten hebben, om te weten hoe het er vroeger aan toe ging in het voormalig dorp Loosduinen.

Platglas 3, is net als de delen 1 en 2, exclusief te koop bij Primera Loosduinen, Loosduinse Hoofdstraat 300.

Het boek is ook te bestellen via platglas3@gmail.com of via de Facebookpagina ‘Geboren in Loosduinen’. Het boek wordt dan toegestuurd per post.