Honden vinden het heerlijk om te rennen en ravotten op het strand.Over het algemeen mogen honden dan ook overal op het strand komen, alleen van 15 mei tot 1 oktober gelden er andere regels. Dan zijn honden alleen op de volgende delen van het strand toegestaan: 


Zuiderstrand:

  • ‘s Avonds tussen 21.00 en 7.00 uur op het gehele Zuiderstrand.
  • Gehele dag en nacht vanaf strandopgang 2 (einde parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan de grens met de gemeente Westland.
  • Gehele dag en nacht tussen strandopgang 9 (Kwartellaan) en strandopgang 10 (Duivelandsestraat).

Noorderstrand:

Gehele dag en nacht vanaf strandopgang aan het einde van het parkeerterrein Zwarte Pad tot aan de grens met gemeente Wassenaar.


Slechtweerregeling

Vorig jaar heeft de gemeente op het Zuiderstrand een pilot met een slechtweerregeling gehouden. Tussen Strandslag 10 en 12 mochten honden ook komen als de verwachtte maximumtemperatuur beneden de 18 graden celsius bleef. Het college heeft besloten om geen vervolg aan deze pilot te geven. Uit de evaluatie bleek dat de regeling niet goed werkt in de praktijk.


Honden in Den Haag

Meer informatie over de losloopgebieden in Den Haag vindt u op de Hondenkaart. Op de website van de gemeente Den Haag kunt u ook meer lezen over de algemene regels voor het uitlaten van honden en het opruimen van hondenpoep in Den Haag.