In heel Nederland is er komende week aandacht voor het thema respect. Van 8 tot 14 november is het namelijk de week van respect. Deze vindt voor het 15e jaar op rij plaats. Samen met 35 maatschappelijke organisaties en sportbonden, tientallen gemeenten, 12.000 docenten en d.m.v. 1.000 activiteiten bereiken zij daarmee 360.000 (jongere) jongeren in het PO, VO, MBO en SO. Deze campagne is geïnitieerd door de Respect Foundation, die dit jaar ook nog eens vijftien jaar bestaat. Ook in Den Haag, partnergemeente van de Respectweek, worden gastlessen gegeven. 

Hoe ga je om met intolerantie en spanningen in de maatschappij om zo te voorkomen dat we steeds verder van elkaar verwijderd raken? En hoe maak je bepaalde thema’s toch bespreekbaar, zonder elkaar de grond in te trappen? Dit zijn vragen waar de Respect Foundation zich op richt: voor, samen en middenin tussen de kinderen en jongeren

Sinds 2006 gaan jaarlijks duizenden gastsprekers zoals politici, bestuurders, veteranen, topsporters, hulpverleners, vluchtelingen, politieagenten, jeugdwerkers, BN’ers en vele anderen betrokken inspirators de klas in om hun verhaal te delen. Zo werden in heel Nederland al ruim 2 miljoen jongeren bereikt.

De thema-les voor de aankomende editie van de Week van Respect heet: ‘Echt?!’. De lessen gaan over de grote vraag: wat is écht eigenlijk? Hoe weet je zeker wat (er) echt is, wie bepaalt dat en hoe stellen we meningen of ideeën gaandeweg bij?
Kijk voor meer informatie op: weekvanrespect.nl