In de regio Haaglanden is een besmetting bekend met het virus. Er zijn in de hele wereld voorzorgsmaatregelen genomen tegen het coronavirus (COVID-19), ook in Den Haag en omgeving. GGD Haaglanden onderzoekt de besmetting.

Op zaterdag 29 februari is bekendgemaakt dat een bewoner van Delft is besmet met het coronavirus. Delft ligt in de regio Haaglanden. De vrouw moet thuisblijven. GGD Haaglanden onderzoekt met wie deze patiënt contact heeft gehad.

Lees voor meer informatie:

Klachten?

De meeste patiënten met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of longontsteking.
Bij welke klachten moet ik contact opnemen met de huisarts? Dit is 1 van de veel gestelde vragen over het coronavirus. Bekijk het antwoord en meer informatie op www.rijksoverheid.nl/coronavirus(externe link). Heeft u deze gezondheidsklachten? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts, ga niet langs.

Wat doet GGD Haaglanden?

Vanaf 27 januari 2020 geldt een meldplicht voor het coronavirus. De huisarts overlegt met de GGD of de patiënt onderzocht moet worden op het coronavirus. De GGD doet onderzoek naar met wie besmette patiënten onlangs contact hebben gehad.
De gemeente en GGD Haaglanden werken continu samen en zij nemen meer maatregelen als dat nodig is.

Meer informatie