Op vrijdag 22 januari is in Villa Ockenburgh in Loosduinen met soep geproost op een mooie samenwerking tussen het Haagse initiatief Soeper Winter en het Westlandse Vitis Welzijn.

Foto: Mariëlle Ernst

In verband met de huidige Corona maatregelen zijn de wijkcentra van Vitis Welzijn in Westland gesloten voor alle reguliere activiteiten. Ook het buurtrestaurant ‘bij mekaar’ en de open eettafel zijn gesloten. De Soeper Winter van de Participatie Keuken vond Vitis Welzijn een mooie manier om toch in contact te blijven met de kwetsbare inwoners van het Westland.

Vitis Welzijn heeft direct dezelfde dag meer dan 500 ouderen verrast met een heerlijk soepje. Dit mooie gebaar toverde een lach op vele gezichten. Dat deze extra aandacht hard nodig is, werd wel duidelijk door een reactie van een van de ontvangers “Fantastisch! Van buiten lach ik nu en binnen zal ik zo weer huilen”.

Foto: Mariëlle Ernst

De Soeper Winter is een initiatief van de Participatie Keuken en Haagse horeca om tijdens de wintermaanden extra liefde en aandacht te geven aan iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Wekelijks staan vele vrijwilligers spontaan met soep op de stoep.

Kijk voor meer informatie op www.soeperwinter.nl